**im a gurl.**cool**funny**love 2 laugh..**love 2 cry**love rain** love 2 talk!!**alwayz borink!!** hate b00ks..**hate study..** love 2 cry!! **frendly..** love my life..** love my bedroom..**love my teddy bear..** love choclate..** l0vE KaCau PpL..**love movie**love all the CuTe2 animals..EnJoY eAtiNg fOOd!! **love 2 sleep as much as i can..**love muzic..**love 2 shooping…

♥ ♥♥ ♥

it sets off something in me I can't explain, and I can't wait to see you again ♥ ♥ ♥

Rinduuu......

Assalammulaikum..maaf sebab lama tak update blog ni....first sekali nak tnya,comel tak gambar budak kat atas ni??? rindu gilaaa kat Adam Rayyan nih,rasa nak cubit2 pipi dia lagi....agaknya tahun depan or next two year baru leh jumpa dia...Bulan nih rasa letih sgt sbb kena pikul tanggungjawab sebagai manager...Nak tegur org tak boleh,mula da bunyi " baru jadi manager,dah berlagak,sombong" Aiyaaaa....saya nih tegur dgn cara yg elok tapi sesetengah org tak boleh nak terima teguran..senang ja prinsip yana " tak boleh kena tegur,hantar notis berhenti 24 jam" settle kan !!! ada jugak abg nih tak nak masuk bila shift yana,ok xpa..1 ayat ja untuk dia " boleh blahhhhh" " xdak lagi baguihhhh" haha...kita buat baik,so hendak la balasan nya baik,...balasannya kurang ajaq,so akan dapat bertambah2 kurang ajar... .

Menaip tanpa arah tuju....


Assalammulaikum pembaca blog “Bunny and Teddy “ apa khabar ??? 2-3 hari ni asyik hujan ja kat Penang,dahla yana baru ja baik demam…Nih nak demam balik,demam rindu kat “Si Dia” ,errrr tak tahu la minggu nih boleh jumpa ke tidak,sebab “Si Dia” nak hantar adik pergi Mesir….So terpaksa menahan kerinduan…Wah,jiwang sgt ! Mesti menyampah kan ?? haha….Btw,tadi dalam dok otw pergi keja tiba2 ternampak kemalangan….Kereta kancil terbakar,apa la jadi dgn pemandu dan penumpang dlm kereta tu kan,sama2la kita doakan agar mereka selamat,Amin !
Harini Allah menguji kesabaran yana,geram tegur staff2 nih,semua degil,tak nak dengar cakap…Sampai manager sendiri pun tak hormat…Urmmm,apa la nak jadi,nak tegur tak boleh sebab pangkat abg2,dah matang tapi masih perangai macam budak2….Aiyaaaa,macam mana la nak buat ??? Buat tak tau ja laaaa…selagi boleh sabar,so sabar jela…Semoga Allah kuatkan ketabahan dan kesabaran yana,AMIN !!!
Alhamdulilah,baru 4 hari buat blog dah ada “17 FOLLOWERS”…Terima kasih kawan2 ! kalau dipanjangkan umur yana sentiasa update blog nih k…Tapi tak la sehebat blog2 lain….Gerun ja bila terjah blog korg,mmg sempoi la,mcm2 ada..Cukup takat nih ja sebab dah letih sgt,esok nak bangun awal lagi…Bye-bye

Kepada girl2...jadikanlah kata2 ini sebagai prinsip korg...


Wanita ibarat epal...epal yg x berkualiti amat mudah diperolehi krn ia berguguran ditanah tapi epal yg x mmpu dibeli berada dipuncak..susah dipetik, susah untk digapai...kekadang epal 2 rsau, kenapa diriku belum dipetik????? Lantas ia merendahkan martabatnya dan menggugurkan diri menyembah tanah... sedangkan ia sebenar telah Allah jadikan begitu tinggi martabatnya sehingga x ada sesiapa yg berani memetiknya... hanya pemuda yg benar2 hebat sahaja yg mmpu... mungkin bukan di dunia tp di akhirat... biarlah jodoh bukan di dunia asalkan cinta ilahi mengiringi..

About Bunny and Teddy


Hello Pembaca Bunny And Teddy….Mula sekali yana nak cerita tentang kisah percintaan yana..Wahh,bunyi mcm menarikan…btw,tidak dijangkakan,”Si Dia” muncul dalam hidup yana…Mula2 kawan,lama2 berputih cinta…So sweet…Pertemuan kami bermula di PIZZA HUT PRANGIN MALL,PENANG…hehe….Mesti semua pernah lalui perasaan mcm itu kan…Selepas yana putus dgn seseorg,”si Dia” datang menyinari hidup yana… 20/01/2012 tarikh bermula nya kisah kami….”Si Dia” berjumpa parent yana,dan semua nya ok,…Alhamdulilah masih kekal sehingga sekarang..
Jom yana senaraikan segala memori yg pernah kami lalui :
1) Perfume yg first time “Si Dia” berikan kepada yana … ( time tu masih kawan,so yana igtkan sbgai perberikan kwn,so yana ambik jela “rezeki jgn ditolak” hehe )
2) First time keluar berdua dgn “Si Dia” makan mee rebus .. ( sweet kan hehe )
3) “Si Dia” belikan bantal POOH ( comel sgt,sbb yana suka pooh,suka sgt2!)
4) Birthday Girl,yana dapat KEK COKLAT,TEDDY BEAR ,JAM TANGAN ( wow,banyak tau,hehe sedap kek tuuuuu!!!)
5) Dalam sejarah hidup yana,”Si Dia” yg pertama sekali belikan ubat demam kat yana..Waktu tu “Si Dia” dari Sungai Petani sanggup datang hantar kat Penang( rasa sgt2 teruja,hnya Allah yg tahu perasaan ni)
6) Tahun ni raya kami bertemakan “ORANGE” …Tapi yg sedih sgt tak dapat sambut raya pertama dgn “Si Dia” ( kejam sgt “tutttttttt” sbb pentingkan diri)
7) “Si Dia” belikan telekung dari Indonesia
8) “Si Dia” belikan  Tudung ,baju warna pink kat yana..( Baju tu,waktu kami shopping2 raya kat Queensbay penang ,tiba2 yana berkenan sgt baju tuuu dan lepas beberapa hari “Si Dia” beli utk yana,agak terkejut gak sbb “Si Dia” tak beritahu apa2 pun !!! Beli senyap2….then tiba2 buat kejutan…)
9) 05/09/2012 “Si Dia” berikan sekuntum bunga kat yana…Kami pergi makan Nasi Briyani Kapitam Queensbay,Penang….Thx dear,sbb belanja yana…Kami jugak pergi tengok wayang, cerita “ The Possession”
10) Banyak lagi yg kami lalui,nanty ada masa yana tuliskan lagi k….Setakat ini sahaja ya,sebab yana nak tidur…Nak makan ubat lagi,biasa la hujan2 cam ni la nak demamAssalammulaikum…

My First Post


Hello World…Wah,asyik dengar,lihat blog2 org ja,tapi sekarang terlintas plak nak buat blog sendiri…” 06/09/2012”  Tarikh blog diwujudkan….Jom kenali tuan punya blog nih,hehe….Facebook,twitter,act NO !!! Hanya tahu kisah hidup saya,yg lalu,yg pernah berlaku dan sekarang yg saya lalui…Yang membaca blog “BUNNY AND TEDDY” just call me yana…Mesti tertanya2 kenapa “BUNNY AND TEDDY” kan??? Bunny my beloved dear,and Teddy is me..…
Welcome to my story